سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اینترنت اشیاء و تاثیرات آن بر صنعت

اینترنت اشیاء ( IOT ) یک شبکه از دستگاه‌های فیزیکی، وسایل نقلیه لوازم خانگی و سایر اشیاء فیزیکی اطلاق می‌شود که با حسگرها، نرم افزار و اتصال به اینترنت مجهز شده‌اند، تا داده ها را جمع آوری و به اشتراک بگذارند. این دستگاه‌ها که به اشیاء هوشمند معروف هستند، از ترموستات‌های هوشمند گرفته تا ساعت‌های هوشمند و ماشین آلات صنعتی را شامل می‌شوند. IOT به این دستگاه‌ها این امکان را می‌دهد تا به صورت خودکار با یکدیگر و سایر دستگاه‌ها متصل به اینترنت ارتباط برقرار کنند و اطلاعات را به اشتراک بگذارند.

کاربردهای این اینترنت در کشاورزی، بهداشت تولید و حمل و نقل در حال گسترش است و می‌تواند شامل نظارت بر محیط‌های کشاورزی، مدیریت ترافیک، کنترل ماشین آلات در کارخانه‌ها و پیگیری موجودی انبارها باشد.

اینترنت اشیاء

همچنین، این فناوری به کسب و کارها کمک می‌کند تا با تحلیل داده‌های جمع آوری  شده، عملیات خود را بهینه کرده و عملکرد بهتری داشته باشند. به طور کلی، این فناوری می‌تواند به تغییرات عمده در نحوه زندگی ما و کسب و کار ما منجر شود و نقش مهمی در آینده فناوری و صنایع ایفا کند.

چرا اینترنت اشیاء ( IOT ) نقش مهم دارد؟

این فناوری در زندگی روزمره افراد و در کسب و کارها اهمیت بسیاری دارد، یکی از مزایای این فناوری این است که به مصرف کنندگان این امکان را می‌دهد که با استفاده از دستگاههای متصل به اینترنت، زندگی خود را هوشمندتر کنند.

مزایای اینترنت اشیاء ( IOT ) 

همان طور که در بخش های قبل نیز به آن اشاره شد این فناوری در زندگی روزمره و به انسان کمک بسیاری کرده است و ویژگی‌های آن عبارتند از:

تصمیم‌گیری مبتنی بر داده‌ها:

تعداد داده‌های توسط این فناوری تولید می‌شود که می توان از این داده‌ها برای تصمیم‌گیری‌های بهتر در کسب و کار و ایجاد مدل‌های جدید استفاده کرد. بر اساس این داده ها مشتریان می‌توانند اطلاعاتی درباره رفتار مشتریان، روندهای بازار و عملکرد خود بدست بیاورید. این اطلاعات به آن‌ها کمک می‌کند تا درباره استراتژی‌ها، توسعه محصولات و نحوه استفاده از منابع خود، تصمیمات بهتری بگیرید. 

اینترنت اشیاء در صنعت ( IIOT )

اینترنت اشیاء در صنعت (IIOT ) به استفاده از حسگرها، دستگاههای هوشمند و سیستم های متصل در محیط های صنعتی گفته می‌شود. این فناوری را در این حوزه‌های صنعتی وارد کرده و با تمرکز بر فرایند‌های تولید، لجستیک و مدیریت عملیاتی انقلابی ایجاد کرده است. این فناوری با ترکیب فناوری اطلاعات IT و فناوری اطلاعاتی (OT)، امکان نظارت، کنترل و بهینه سازی فرآیندهای صنعتی را فراهم کرده است.

اینترنت اشیاء در صنعت

کاربردهای اینترنت ( IIOT ) 

در ادامه به کاربرد‌های مهم  اینترنت اشیاء که در چه صنعت هایی استفاده می‌شود می پردازیم صنعت می‌پردازیم:

  • تعمیر و نگهداری پیش بینی شده 

  • مدیریت انرژی و کاهش هزینه ها 

  • ایمنی و نظارت بر محیط کار 

  • مدیریت انرژی و کاهش هزینه 

  • شهرها و کارخانه های هوشمند  

 

برای مشاهده مقالات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت سپیدار sepidargroup.com مراجعه کنید